Pacea inimii

 • Fulton Sheen
  • Product Code: 978-973-141-910-7
  • Availability: In Stock

  37.00 Lei

  Tags: Pacea inimii, Fulton Sheen

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Collection Apologetica
  Author Fulton Sheen
  Translator Ana Maria Botnaru
  Year of publication 2021
  Number of pages 392
  ISBN 978-973-141-910-7
  Format 13x20

  PICĂTURI DE ÎNȚELEPCIUNE DESPRE CUM POȚI AFLA ÎN VIAȚĂ SENINĂTATEA ȘI BUCURIA

  De ce nu putem avea pacea minții fără pacea inimii.

   

  „Pacea inimii [demonstrează] faptul că toate conflictele lăuntrice pot fi rezolvate prin stingerea lor în Dumnezeu. Cei care se întreabă în legătură cu numeroasele reușite ale autorului de a aduce în Biserica Catolică personalități bine-cunoscute vor descoperi în aceste capitole o imagine interesantă a puterii sale de convingere.”

   – The New York Times Book Review

   

  „Probabil cel mai convingător orator romano-catolic din America de astăzi... Sheen... analizează problemele lăuntrice ale omului postbelic frustrat, făcând religia actuală, atractivă și necesară pentru omul de astăzi, nefericit și alergic la Dumnezeu.”

  – Library Journal

   

  „Mulți cititori vor descoperi că această carte este exact ceea ce așteptau... fiindcă ar putea fi etichetată drept lectură obligatorie pentru toți psihiatrii și lectură recomandată pentru toți oamenii care caută pacea inimii.”

  – Booklist

   

  „Sheen își începe cartea acolo unde cititorii de volume de dezvoltare personală se simt cel mai acasă...pe tărâmul psihologiei. Într-adevăr, pacientul unui psihiatru ar putea dobândi pacea minții, dar creștinul obține ceva mult mai bun – pacea sufletului.”

   Time Magazine

   

  „Scriitura este limpede și plină de forță, logica adesea strălucitoare... Este o experiență plină de satisfacții pentru orice cititor, iar cei de alte religii sau fără religie o vor savura chiar și atunci când se află în dezacord.”

  – Catholic World

   

  „Nu doar catolicii, ci toți cei interesați să descopere punctul de vedere al unuia dintre gânditorii catolici de prim rang, vor fi interesați de această carte.”

  – Kirkus Magazine


  CUPRINS:

  1. FRUSTRAREA

  2. FILOZOFIA ANXIETĂȚII

  3. ORIGINEA CONFLICTELOR ȘI REZOLVAREA LOR

  4. OARE DUMNEZEU ESTE GREU DE GĂSIT?

  5. ÎNTRISTAREA PATOLOGICĂ ȘI NEGAREA VINOVĂȚIEI

  6. CERCETAREA CUGETULUI

  7. PSIHANALIZĂ ȘI SPOVEDANIE

  8. SEXUL ȘI IUBIREA DE DUMNEZEU

  9. REPRIMARE ȘI EXPRIMARE DE SINE

  10. REMUȘCARE ȘI IERTARE

  11. FRICA DE MOARTE

  12. PSIHOLOGIA CONVERTIRII

  13. TEOLOGIA CONVERTIRII

  14. CONSECINȚELE CONVERTIRII

  Fulton John Sheen (1895-1979) a fost un episcop (mai apoi arhiepiscop) american al Bisericii Catolice, cunoscut în toată lumea pentru activitatea sa de evanghelizare prin intermediul radioului și al televiziunii, fiind considerat unul dintre cei mai mari vorbitori ai secolului al XX-lea. Hirotonit preot al Eparhiei de Peoria în 1919, Sheen a devenit repede un teolog renumit, câștigând premiul Cardinal Mercier pentru filozofie în 1923. A fost cel care l-a numit pe Hitler – în mod public – „Anticrist” și care a denunţat regimul concentraționar al lui Stalin, deşi cuvintele care au rămas mai mult în istorie sunt cele de mulțumire adresate celor „4 autori” ai săi, Marcu, Matei, Luca şi Ioan atunci când a primit premiile Emmy. Emisiunile sale TV, acum înregistrate, și cărțile sale continuă lucrarea sa pământească de a câștiga suflete pentru Cristos. Cauza de canonizare a lui Fulton J. Sheen a fost deschisă în 2002, iar în 2012, Papa Benedict al XVI-lea l-a declarat Venerabil.

   

  În 1946 a fost numit de revista Times „Golden Voice”, vocea de aur a anului.

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Collection Apologetica
  Author Fulton Sheen
  Translator Ana Maria Botnaru
  Year of publication 2021
  Number of pages 392
  ISBN 978-973-141-910-7
  Format 13x20

  Write a review

  Please login or register to review