Vacanţă în Ţara Lăpuşului
Vacanţă în Ţara Lăpuşului

Vacanţă în Ţara Lăpuşului

Cod produs:978-973-141-575-8
Disponibilitate:Indisponibil
Pret: 60,00 RON
Cant:     - SAU -   Adauga in Wishlist Compara produs

Cartea de faţă este oglinda sufletului autoarei care surprinde frumuseţea unei ţări până la cele mai ascunse detalii în ceea ce priveşte lumea tradiţională în mod special: portul, arhitectura caselor, spaţiul şi culoarea reliefului.

Marioara Rozica Bott prezintă o lucrare pe care o avizează specialistul din ea. Profesor de geografie în Ţara Lăpuşului, ne face o lecţie de măiestrie a omului de la catedră al cărui discurs se prelungeşte în arta de a depăşi graniţele pedagogiei şi de a ne face să iubim cu orice preţ călătoria. Până în momentul de faţă trebuie să recunosc că această carte este unul din ghidurile cele mai izbutite scrise vreodată despre această parte de lume. Mă duce cu gândul la marii temerari de la National Geographic care oferă foarte multe informaţii utile şi interesante. 
Marioara Rozica Bott stăpâneşte bine potenţialul informatic despre acest spaţiu pe care ne face curioşi să-l parcurgem şi mai ales să-l descoperim.

Sunt aici imagini care îţi taie respiraţia. Sunt aici descrise câteva feluri de mâncare sănătoasă pentru care ar merita orice sacrificiu ca să ajungi în Ţara Lăpuşului şi să le găseşti gustul. Apoi este ceva mai presus decât legile turismului: întâlnirea cu oamenii locului, cu modestia lor, cu bunul lor simţ, cu respectul pe care-l au faţă de străini pe care cu greu îl găsim în altă parte. Şi în alte părţi există, dar nu iese atât de repede în evidenţă.

Prof. dr. Nicoară Mihali

Foto: Radu Şerban, Adi Adrian Vlăşan, Dan Bude, Cristian Man, Marioara Rozica Bott

Informatii Carte
Editura Galaxia Gutenberg
Autor Marioara Rozica Bott
Anul apariţiei 2015
Număr de pagini 168
ISBN 978-973-141-575-8
Format 21 x 29.7

Spune-ţi opiniaNotă: Codul HTML este citit ca şi text!

Buna           Foarte BunăOferte speciale