Fiica Sionului. Maria în credinţa Bisericii

 • Joseph Ratzinger
  • Product Code: 978-630-337-012-5
  • Availability: In Stock

  20.00 Lei

  Tags: Fiica Sionului, Maria în credinţa Bisericii, Joseph Ratzinger, Benedict XVI,

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Collection Communio
  Author Joseph Ratzinger / Benedict XVI
  Translator Pr. Liviu Narcis Matieș
  Year of publication 2023
  Number of pages 132
  ISBN 978-630-337-012-5
  Format 10.5x20

  Cărticica pe care o prezint publicului este reproducerea a trei conferinţe pe care le-am ţinut în primăvara anului 1975 la Puchberg, lângă Linz. După ani de retragere a marianismului în Biserică, se dorea să se audă cu toată luciditatea ceea ce a rămas de fapt din credinţa mariană și ceea ce ar trebui să rămână în continuare. Era vorba, așadar, de o introducere care nu avea nevoie să fie completă în detalii, dar care trebuia să arate perspectiva corectă din care atât individul, cât și întregul puteau fi apoi înţeleși în mod adecvat.

  Aceasta este atât intenţia, cât și limita acestei publicaţii. În acest scop, în redactarea ei, în mod conștient nu am schimbat caracterul întregului; ea nu este menită să înlocuiască un manual, ci pur şi simplu să deschidă perspectiva pentru structura sensului, care permite apoi totodată accesul la lucrările mai ample. Pentru a nu face să dispară graniţele micii mele încercări, am lăsat intenţionat neschimbat stilul relaxat și improvizat de expunere. Nici măcar o completare factuală − de exemplu, prin aprofundarea mărturiei mateene despre nașterea din fecioară − nu mi s-a părut necesară pentru obiectivul deplin. Sper ca această cărticică să ajute, în felul ei, la înţelegerea și însușirea din nou a ceea ce este inalienabil în credinţa Bisericii în Maria.

  În final, aș dori să-i mulţumesc din inimă dragului meu prieten Hans Urs von Balthasar pentru că a avut răbdarea de a-mi smulge acest manuscris și de a-l examina încă o dată în vederea tipăririi, după ce numirea mea ca Arhiepiscop de München și Freising, publicată la sărbătoarea Bunei-Vestiri a Domnului către Maria, m-a copleșit cu noi sarcini.

  Pentling,

  Sărbătoarea Înălţării Domnului,  1977

  JOSEPH RATZINGER

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Collection Communio
  Author Joseph Ratzinger / Benedict XVI
  Translator Pr. Liviu Narcis Matieș
  Year of publication 2023
  Number of pages 132
  ISBN 978-630-337-012-5
  Format 10.5x20

  Write a review

  Please login or register to review