În fond, educația este o chestiune de inițiere...
Dacă vrei un exemplu despre insuficiența metodelor științifice în
educație, gândește-te la situațiile în care ne ..
Calea Crucii, așa cum o cunoaștem noi, ca formă de devoțiune mai obișnuită și mai populară față de Patimile lui Cristos, de meditație asupra suferinţelor Sale, și de a ne lăsa cupr..
Dorința oricărui pelerin este de a ajunge cât mai repede şi cât mai aproape posibil de mormântul sfântului pe care îl venerează, de al cărui sprijin şi îndurare are nevoie sau căru..
Încă din timpurile străvechi, atât cuvântul, cât şi imaginea, atât limbajul discursiv, cât şi cel artistic, reprezintă căi ale cunoaşterii lui Dumnezeu şi ale exprimării misterului..
Poetul rus Ivanov şi-a atins apogeul misiunii în aprofundarea raportului dintre artă, cultură şi credinţă. În viziunea sa, există o analogie vitală între artă şi credinţă, fapt car..
S-au întâmplat atâtea în Betania. În primul rând învierea lui Lazăr, semn al unei meniri mai generale care îi implică pe cei care sunt chemaţi în jurul acestei mese. Isus îl cheamă..
Această lectio divina despre Iosif din Egipt ne ajută să pătrundem ceea ce sunt în profunzime viaţa spirituală, discernământul, teologia evanghelizării. Povestea lui Iosif ne înfăţ..
Astăzi există multe raţiuni care repun în centrul vieţii spirituale înţelepciunea unei practici - cea a examenului de conştiinţă - care are în mod sigur nevoie să fie regândi..
Dacă prima etapă a discernământului este cea a purificării, a doua este cea în care relaţia cu Dumnezeu devine căutare statornică a concretizării acestui raport. Se naşte atunci te..
Există o relaţie reală între Dumnezeu şi om? Dacă da, în ce constă? Are o oarecare obiectivitate a sa? Dumnezeu şi omul pot să fie în legătură şi să se înţeleagă cu adevărat? Ce li..
Cum putem întelege în mod spiritual epoca modernă?
Cum putem înţelege chemarea la viaţa monastică în cadrul culturii actuale?
Care pot fi criteriile în funcţie de care deosebim c..