Catolicii şi Noua Evanghelizare. Ghid de activitate misionară

 • Scott Hahn
  • Product Code: 978-973-141-884-1
  • Availability: In Stock

  20.00 Lei

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Author Scott Hahn
  Translator Ana Maria Botnaru
  Year of publication 2020
  Number of pages 192
  ISBN 978973-141-884-1
  Format 13x20

  Peter Kreeft spune despre convertiri că seamănă cu fulgii de zăpadă: nu există două la fel. La fel se poate spune despre forma pe care o va lua lucrarea Noii Evanghelizări în viața fiecăruia dintre noi. Această lucrare va fi diferită în fiecare casă și în fiecare parohie. Felul în care se va desfășura ține de rugăciune și de discernământ.

  Dar trebuie să ne implicăm.

  „Intraţi prin poarta cea strâmtă”, ne spune Isus, „că largă este poarta şi lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află. Şi strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt care o află” (Mt 7:13-14).


  Dumnezeu nu ne cheamă pe toți să scriem pe un blog sau să fim gazda unei emisiuni la un post catolic de radio. Dar profitând de informarea și formarea pe care ele ni le oferă și folosind propriile noastre conturi de Facebook și Twitter pentru a da mărturie despre credință, putem contribui la Noua Evanghelizare, pentru ca „bogăția infinită a Evangheliei să găsească forme de expresie capabile să ajungă la mintea și la inima tuturor”.

  Scott Hahn


  „Biserica «ce iese în lume» este comunitatea de discipoli misionari care iau inițiativa...  Comunitatea evanghelizatoare știe că Domnul... ne-a iubit mai întâi (1 In 4:19) și, prin urmare, putem face primul pas, putem lua inițiativa fără teamă, mergând în întâmpinarea celorlalți, căutând pe cei de departe și ajungând la răscrucile drumurilor pentru a-i chema pe cei excluși. 

  − Papa Francisc, Evangelii Gaudium, nr. 24

  Ceea ce Papa Francisc descrie în felul său puternic este Noua Evanghelizare − chemarea de a-l întâlni pe Isus și de a-l aduce în lume. Scott Hahn demitizează această sarcină − care aparține întregii Biserici − astfel încât fiecare dintre noi să fie martor al lui Hristos în fiecare zi, pentru toți pe care îi întâlnim.

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Author Scott Hahn
  Translator Ana Maria Botnaru
  Year of publication 2020
  Number of pages 192
  ISBN 978973-141-884-1
  Format 13x20

  Write a review

  Please login or register to review