Explorări în teologie vol 1. Verbum caro

 • Hans Urs von Balthasar
  • Product Code: 978-630-6586-03-5
  • Availability: In Stock

  39.00 Lei

  Tags: Hans Urs von Balthasar, Explorari in teologie, Verbum caro

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Collection Hans Urs von Balthasar
  Author Hans Urs von Balthasar
  Translator Maria-Magdalena Anghelescu
  Year of publication 2023
  Number of pages 254
  ISBN 978-630-6586-03-5
  Format 16x23

  Explorări în teologie vol 1. Verbum caro/Cuvântul întrupat  Fragmentele adunate aici sunt mai mult indicii și sugestii decât o teologie propriu-zisă dusă consecvent până la capăt. Împreună ele nu fac să rezulte mai mult decât o carte de schiţe şi nu reprezintă nicio pretenţie la finalitate. Dar se întâmplă ca tocmai caracterul fragmentar al lucrării omenești să capteze ca din zbor, cum s-ar spune “din prima”, ceva care a scăpat din nebăgare de seamă unei prelucrări mai scrupuloase, aproape academice. Nu este de mirare nici că o carte de schițe se învârte în jurul unor teme ca în jurul unor idei fixe, în încercarea de a le aborda din toate părţile şi sub toate aspectele; de această repetiţie şi suprapunere se face vinovată o anumită fascinație a centrului de neînțeles. Schițele unor nuduri executate de Rodin sau Marées juxtapun sau suprapun in mod similar contururile unui braț sau ale unui picior: și nu se poate spune dacă în căutarea singurei curbe corecte sau mai degrabă în singurul mod în care poate fi redată o mişcare vie.

  - Hans Urs von Balthasar

   

  Verbum caro/ Cuvântul întrupat este primul din cele cinci volume cu numeroasele eseuri şi conferințe ale lui von Balthasar. Fiecare se concentrează asupra unui aspect specific al teologiei sau spiritualității și îl prezintă cu toată bogăţia care provine din imensa sa erudiţie, dar într-un stil direct şi inteligibil, deoarece puţine dintre aceste eseuri au fost destinate unui public de cercetători.

   

  Aceste volume reprezintă o ocazie rară de a experimenta tratarea sintetică şi cuprinzătoare de către Balthasar a temelor majore din teologie, fără a fi nevoiţi să parcurgem lucrări mult mai ample, care acoperă un domeniu mult mai larg.

   

  Aceste volume vor constitui o excelentă introducere în gândirea lui von Balthasar pentru cei care nu sunt familiarizați cu el, iar pentru pentru cei care deja il cunosc, diferitele capitolele se vor concentra pe teme specifice tratate de-a lungul operelor sale. O excelentă trecere în revistă a scrierilor și gândirii unuia dintre teologii remarcabili ai acestui secol.

   

  EXPLORĂRI ÎN TEOLOGIE

  I. Verbum Caro

  II. Sponsa Verbi

  III. Spiritus Creator

  IV. Spiritul şi instituţia

  V. Homo creatus est

  Hans Urs von Balthasar (1905-1988), preot elveţian, numit cardinal de Papa Ioan Paul al II-lea, este unul dintre cei mai importanţi teologi catolici ai secolului XX. Opera sa cuprinde zeci de cărţi publicate, incluzând marea sa Trilogie: Slava-Teodramatica-Teologica

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Collection Hans Urs von Balthasar
  Author Hans Urs von Balthasar
  Translator Maria-Magdalena Anghelescu
  Year of publication 2023
  Number of pages 254
  ISBN 978-630-6586-03-5
  Format 16x23

  Write a review

  Please login or register to review