Ghidul creştinului greco-catolic

  • Product Code: 978-973-141-628-1
  • Availability: In Stock

12.00 Lei

Book Information
Publisher Galaxia Gutenberg
Collection Familia creștină
Author Alexandru Buzalic
Year of publication 2017
Number of pages 158
ISBN 978-973-141-628-1
Format 13x20

Ghidul creştinului greco-catolic: itinerar catehetic pentru toate vârstele

În lumea de astăzi avem nevoie de credinţă, de cunoaşterea adevărurilor pe care Dumnezeu ni le‑a transmis, fiind necesară o nouă reevanghelizare: Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să ajungă la fiecare şi să conducă spre comuniunea sfinţilor întreaga omenire. Pentru aceasta nu este de ajuns faptul că am fost botezaţi, că ne declarăm creştini, fără să cunoaştem bine adevărurile de credinţă sau că avem o credinţă obscură, fără să ne cunoaştem identitatea în cadrul Bisericii lui Hristos.
*
 
La ora actuală, după Conciliul ecumenic Vatican II şi promulgarea Codului Canoanelor Bisericilor Orientale, identitatea Bisericii Greco–Catolice este clară: Biserica Română Unită cu Roma este Biserica Română, care la începutul secolului al XVIII‑lea a refăcut comuniunea deplină cu Biserica Una, Sfântă, Catolică şi Apostolică, afirmându‑se conform patrimoniului spiritual, liturgic, disciplinar şi conform specificului istoriei sale, în marea unitate în diversitate a Bisericii lui Hristos, răspândită pe întregul pământ. 
 
 *
Este foarte important să ne cunoaştem identitatea de creştini, membri ai unei Biserici care face parte în mod deplin din marea Biserică a lui Hristos, Una, Sfântă, Catolică şi Apostolică. Suntem greco‑catolici sau membri ai Bisericii Române Unite cu Roma. 
Book Information
Publisher Galaxia Gutenberg
Collection Familia creștină
Author Alexandru Buzalic
Year of publication 2017
Number of pages 158
ISBN 978-973-141-628-1
Format 13x20

Write a review

Please login or register to review