ARS VITAE. Frumusețea în fiecare zi

 • Marko Ivan Rupnik
  • Product Code: 978-973-141-932-9
  • Availability: In Stock

  25.00 Lei

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Collection Quaestio
  Author Marko Ivan Rupnik
  Translator Marina Cristea
  Number of pages 192
  ISBN 978-973-141-932-9
  Format 13x20

  În fond, educația este o chestiune de inițiere... Dacă vrei un exemplu despre insuficiența metodelor științifice în educație, gândește-te la situațiile în care ne confruntăm în mod inevitabil cu durerea, cu eșecul, cu o lovitură... Mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi se confruntă cu insuccesul, cu suferința, cu crucea. Este vorba despre chestiuni atât de reale, încât nimeni nu reușește să le eludeze, să le ocolească... Dar și mai reală este viața care ne așteaptă după moarte. Într-un anumit sens, este încă ușor să anesteziem crucea și răul, însă nu există încă un medicament produs de om care să ne permită accesul la viața fără sfârșit, la care ajungem prin moarte. O educație, însă, care nu reușește să ne îndrume pentru această trecere este o educație pentru moarte. La ce servește, prin urmare?

   

  M. I. Rupnik

  Născut în 1954 în Zadlog, Slovenia, în 1973 s-a alăturat Societății lui Isus. După filosofie, a studiat la Academia de Arte Frumoase din Roma și apoi teologia la Universitatea Pontificală Gregoriană A fost hirotonit preot în 1985. În 1991 şi-a obținut doctoratul la Facultatea gregoriană de misiologie cu o teză condusă de pr. Spidlik. Din septembrie 1991 locuiește și lucrează la Roma la Centrul Aletti al cărui director a fost până în 2020. Predă la Universitatea Pontificală Gregoriană și la Institutul Liturgic Pontifical. Din 1995 este director al atelierului de artă spirituală și decan al atelierului de teologie. Părintele Rupnik este și membru consultant al Congregației pentru Cultul Divin și Disciplina Sacramentelor și al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări.

  Activitatea sa de artist și de teolog a fost întotdeauna însoțită de una specific pastorală, în special prin conferințeși îndrumarea a numeroase cursuri și exerciții spirituale.

   

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Collection Quaestio
  Author Marko Ivan Rupnik
  Translator Marina Cristea
  Number of pages 192
  ISBN 978-973-141-932-9
  Format 13x20

  Write a review

  Please login or register to review