Minunile Sfântului Rozariu

 • Pr. Ioan Şerban Manole
  • Product Code: 978-973-141-987-9
  • Availability: In Stock

  40.00 Lei

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Collection Carte de rugaciune
  Author Pr. Ioan Şerban Manole(coordonator)
  Year of publication 2022
  Number of pages 272
  ISBN 978-973-141-987-9
  Format 13x20

  Rugăciunea Rozariului, o comoară ce trebuie descoperită

    

  Cu bucurie ne aducem aminte de cuvintele Sfântului Părinte papa Ioan Paul al II-lea, ridicat recent la cinstea altarelor ca sfânt al Bisericii Universale de papa Francisc, în ziua de 27 aprilie 2014, care ne propunea în scrisoarea sa apostolică Rosarium Virginis Mariae una dintre cele mai frumoase, uşoare şi binecuvântate rugăciuni, sfântul Rozariu.

  Caracterizată de marele sfânt papă Ioan Paul al II-lea ca o rugăciune profund cristologică, această rugăciune mariană cuprinde în sine profunzimea întregului mesaj evanghelic, devenind un adevărat compendiu al acestuia.

  Prin Rozariu poporul creştin învaţă la şcoala Mariei, pentru a se lăsa iniţiat în contemplarea frumuseţii chipului lui Cristos şi în experimentarea profunzimii iubirii sale.

  Prin Rozariu, creştinul dobândeşte belşug de haruri, ca şi cum le-ar primi din însăşi mâinile Maicii Domnului şi contribuie astfel la o rodnică şi binevenită evanghelizare.

  Considerată ca un lanţ suav care ne leagă de Dumnezeu, ca un mijloc de promovare a păcii şi păstrare a fericirii şi unităţii familiei, rugăciunea Rozariului este cu adevărat o comoară ce  trebuie mereu redescoperită.

  „Iubiţi fraţi şi surori - încheia Sfântul Părinte papa scrisoarea sa apostolică despre Rozariu – o rugăciune atât de uşoară şi, în acelaşi timp, atât de bogată merită să fie redescoperită de toată comunitatea creştină“.

  Adresându-se tuturor membrilor Bisericii Universale - episcopilor, preoţilor, diaconilor, teologilor, persoanelor consacrate şi tuturor oamenilor de bunăvoinţă - le spunea din inima sa plină de iubire faţă de Maica Sfântă: „Privesc spre voi, fraţi şi surori de orice condiţie socială, spre voi, familii creştine, spre voi, bolnavi şi bătrâni, spre voi, tineri: luaţi din nou în mâini cu încredere Rozariul, redescoperindu-l în lumina Scripturii, în armonie cu liturgia, în contextul vieţii de zi cu zi. Fie ca acest apel al meu să nu rămână neascultat“ (cf. Rosarium Virginis Mariae).

  Cu acest îndemn al sfântului Ioan Paul al II-lea, mă bucur să recomand tuturor această rugăciune şi implor binecuvântare peste toţi cei care îl vor lăuda pe Dumnezeu împreună cu  Preacurata Fecioară Maria, folosindu-se de această lucrare despre minunata rugăciune a Rozariului, pregătită şi pusă în mâinile tuturor cu mult suflet de părintele Ioan Şerban Manole.

   

  Cu bucurie şi cu binecuvântarea noastră arhierească, Iaşi, 1 mai 2014

  † Petru Gherghel

  Episcop de Iaşi

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Collection Carte de rugaciune
  Author Pr. Ioan Şerban Manole(coordonator)
  Year of publication 2022
  Number of pages 272
  ISBN 978-973-141-987-9
  Format 13x20

  Write a review

  Please login or register to review