Semnele timpului

 • Christoph Theobald
  • Product Code: 978-973-141-955-8
  • Availability: In Stock

  20.00 Lei

  Tags: Semnele timpului, Christoph Theobald

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Collection Quaestio
  Author Christoph Theobald
  Translator Ana Maria Răducan
  Year of publication 2023
  Number of pages 124
  ISBN 978-973-141-955-8
  Format 13x20

  "Trăim astăzi în societăți multiculturale, așadar cu o pluralitate de imagini și de viziuni asupra lumii și a vieții. Cum să îndrăznim să ne mai plasăm într-o tradiție particulară, cum este cea a Bibliei, și cum să adoptăm, odată cu ea, o perspectivă totalizatoare asupra realului, referindu-ne la un Dumnezeu creator?" (Christoph Theobald)

   

  Teologul Christoph Theobald răspunde aici la o serie de întrebări despre viitorul creației, despre semnele timpului pe care-l trăim, despre dimensiunea spirituală a educației pentru a propune o privire asupra creștinismului ca stil, pe urmele lui Hans Urs von Balthasar. 

  Volumul se compune din patru texte de actualitate și își propune, prin acestea, să reliefeze portretul unui teolog franco-german, aflat la intersecția marilor întrebări teologice de la sfârșitul secolului XX și începutul secolului XXI.


  Christoph Theobald (n. 1946) este preot iezuit, licențiat în filosofie și doctor în teologie al Universității din Bonn, doctor honoris causa al Universității Laval, al Universității Catolice din Louvain și al Universității din Freiburg. Este profesor emerit de teologie fundamentală și dogmatică, fost redactor-șef al revistei Recherches de Science Religieuse, membru al Comitetului științific al Istituto per les science religiose (Bologna), director al colecției Unam sanctam, editor al ediției critice autorizate a operelor lui Karl Rahner.

  A publicat mai multe cărți de istoria exegezei (secolele XIX și XX, modernism) și de istoria dogmelor, de teologie fundamentală și dogmatică (cristologie, triadologie, creație, antropologie, eclesiologie), precum și în domeniile esteticii și ale teologiei pastorale. În 2015 a ocupat Catedra Joseph Ratzinger / Benedict al XVI-lea la Universitatea din Regensburg (Germania).

  Alin Tat

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Collection Quaestio
  Author Christoph Theobald
  Translator Ana Maria Răducan
  Year of publication 2023
  Number of pages 124
  ISBN 978-973-141-955-8
  Format 13x20

  Write a review

  Please login or register to review