Stil de viață sănătos în diabetul zaharat și în alte boli

 • Eva Candrea, Elisabeta Candrea
  • Product Code: 978-630-6586-64-6
  • Availability: In Stock

  120.00 Lei

  Tags: Stil de viață sănătos, diabetul zaharat,

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Collection În afara colecţiilor
  Author Eva Candrea, Elisabeta Candrea
  Year of publication 2023
  Number of pages 232, color
  ISBN 978-630-6586-64-6
  Format 16.5x24

  Această carte dorește să vină în sprijinul bolnavilor cu diabet zaharat, cu prediabet, cu obezitate, aparținătorilor acestor persoane, tuturor celor ce doresc să ducă o viață sănătoasă.

  Hipocrate, în urmă cu 2000 de ani, spunea: ”Bolile nu sunt aduse numai de soartă, ci ele sunt cauzate în mare măsură de noi, ele apar în urma alimentației greșite, a băutului incorect, a comodității, lipsei de mișcare și a problemelor spirituale”.

  În tratamentul diabetului zaharat sunt importante trei elemente: stilul de viață sănătos, tratamentul medicamentos și autocontrolul (plus inovațiile tehnologice). Stilului de viață sănătos îi revine 50% din tratament, medicamentelor aproximativ 25% și controlului diabetului 25%.

  Sigur, fiecare element din cele trei menționate este important, nu se poate renunța la nici unul, dar tratamentul medicamentos fără un stil de viața sănătos, nu poate duce la echilibrul metabolic dorit.

  Când vorbim de un stil de viață sănătos ne referim în primul rând la o alimentație corectă, echilibrată, sănătoasă, cu unele particularități și chiar cu unele limitări în diabetul zaharat, cu unele recomandări suplimentare, dacă bolii i se asociază și obezitatea.

  Vă asigur că această carte este suportul meu de susținere care vă însoțește, sprijinindu-vă să aveți încredere și răbdare cu dumneavoastră, să aveți convingerea că vreți și puteți să vă conduceți corect tratamentul, ca să aveți o viață bogată în realizări și bucurii.

   

  "Lucrarea de față, prin informațiile riguroase din punct de vedere științific pe care le oferă și printr-un puternic caracter practic ce reiese din prezentarea a numeroase opțiuni de alimentație, reprezintă un ghid valoros în navigarea provocărilor adoptării unui stil de viață mai sănătos.

  Se regăsesc noțiuni alimentare particularizate pentru cei cu diabet zaharat dar și alte patologii, precum și idei de îmbunătățire a calității vieții. Indiferent de vârstă sau de starea de sănătate, cititorul va avea posibilitatea să extragă informații concrete, utile și ușor de aplicat în situații de viață curente sau singulare."

  - Prof. Univ. Dr. Timar Romulus Zorin (Prefaţă)  Dr Eva Elisabeta Candrea, Phd.

  S-a născut la Sighetu Marmației (Szűcs Eva Elisabeta), după terminarea facultății de medicină și-a început activitatea la leud-Maramureș. Ulterior medic specialist, apoi medic primar interne, cu a doua specialitate în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice - medic primar, și-a susținut teza de doctorat cu tema Factorii de risc cardiovascular la diabeticii din Județul Bistrița-Năsăud, la Cluj-Napoca. Având tatăl cu diabet zaharat insulinodependent, a fost un motiv suplimentar de interes pentru diabetul zaharat și complicațiile acestei afecțiuni. În cei peste 40 de ani de activitate pe lângă cunoștințele teoretice a dobândit o experiență practică bogată legată de modul de viață cu diabet, de conducerea tratamentului bolii, de provocările și capcanele legate de această afecțiune. În 2015 dorind să vină în sprijinul persoanelor cu diabet zaharat, a publicat împreună cu Elisabeta Candrea cartea “Diabetul un mod de viață”, carte apreciată de persoanele cu diabet zaharat.


  Dr Elisabeta Candrea, Phd

  După terminarea facultății de medicină din Cluj-Napoca, a obținut specializarea în dermatologie; concomitent cu studiile medicale a absolvit facultatea de Psihologie.

  În anul 2012 a obținut titlul de Doctor în Ştiinţe Medicale la Facultatea de Medicină "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca, oraș în care își desfășoară activitatea clinică şi didactică în prezent.

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Collection În afara colecţiilor
  Author Eva Candrea, Elisabeta Candrea
  Year of publication 2023
  Number of pages 232, color
  ISBN 978-630-6586-64-6
  Format 16.5x24

  Write a review

  Please login or register to review