Călătorie culinară prin bucătăria românească tradiţională
- Cod produs: 978-630-6524-47-1
- Disponibilitate: În Stoc
65,00 Lei
Etichete: Carte de bucate, bucatarie, gastronomie, retete, bucatarie romaneasca
Informatii Carte | |
Editura | Galaxia Gutenberg |
Colecţia | În afara colecţiilor |
Autor | Liliana Moisan Bolbol |
Anul apariţiei | 22x20 |
Număr de pagini | 262 pagini color |
ISBN | 978-630-6524-47-1 |
Cele mai iubite rețete din bucătăria românească tradițională
sunt prezentate aici pentru cei care doresc să ne cunoască gastronomia:
turiști, străini interesați de această parte delicioasă a culturii noastre,
români plecați demult care poate au uitat gustul hranei din copilărie sau alte
persone dornice să cunoască parte din delicatesele noastre. Fiind o carte
tradusă și în limba engleză tocmai pentru acest scop, de a face cunoscut,
accesibil și „gătibil" aproape orice dintre aceste rețete, îmi propun ca
tot mai mulți dintre cei care sosesc în România să înțeleagă ceea ce servim cu
drag ori de câte ori ne calcă pragul un călător obosit sau un turist dornic de
cunoaștere.
Cartea de faţă se doreşte a fi una de informare despre ceea ce
gastronomia românească a păstrat ca rețete tradiționale (adică cele gătite de
cel puțin trei generații, bunica: mama și fiica...), gastronomie care este
egală cu identitatea noastră de popor român, balcanic, latin și nu numai atât.
Și pentru că un tot este format din mai multe părţi bine sudate între ele, în
afară de rețetele care au definit gastronomia națională ca fiind una de sine
stătătoare, cu identitate proprie, gastronomiile zonale sau reţetele care s-au
născut în diferitele regiuni ale României provin dintr-o rețetă-mamă, diferențiindu-se
doar prin ingredientele locale sau uneori prin tehnica de preparare.
Informatii Carte | |
Editura | Galaxia Gutenberg |
Colecţia | În afara colecţiilor |
Autor | Liliana Moisan Bolbol |
Anul apariţiei | 22x20 |
Număr de pagini | 262 pagini color |
ISBN | 978-630-6524-47-1 |