Prin cetate către Paradis

 • Camelia Pop
  • Product Code: 978-630-337-017-0
  • Availability: In Stock

  39.00 Lei

  Tags: Prin cetate către Paradis, cetate, paradis, Camelia Pop

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Collection În afara colecţiilor
  Author Camelia Pop
  Year of publication 2023
  Number of pages 236
  ISBN 978-630-337-017-0
  Format 13x20

  Lucrarea Prin cetate către Paradis dezvăluie aventura povestitorului care explorează, pe urmele lui Platon, Sf. Augustin și Dante, un drum inițiatic spre adevărata natură a ființei umane . Povestea exaltă străduința căutătorului de a accede către un ideal cu devoțiune. Orice avânt implică multă fervoare și o neîncetată potențare a visului. Peregrinul caută acel loc în interiorul căruia firea nu mai devine, ci este.

  Ioan Es . Pop

   

  O mireasmă îmbătătoare mă cufundă mai adânc în vis. Se părea că sunt pe cărări Elizee unde vedeam cărțile cum se plimbă vorbindu-şi cu pasiune. Într-o clipă trei dintre ele au luat chipul lui Platon, Sf, Augustin și Dante. Pornind într-o călătorie fără de sfârşit văzut-am prin ochii lui Platon o cetate înălțată pe-o culme spre care oamenii urcau neîncetat. Cetate cu mai multe porți fiecare purtând un semn al virtuții. La ultima poartă Platon dispăru sub un cer cu nori răzleţi. Rătăcind pe drumuri necunoscute, întâlnii pe cineva asemănător lui Platon vorbind despre iubire. Era Sf. Augustin. Cuvintele lui risipeau norii şi mişcau stelele pe boltă. Ascultând în tăcere îmi apăru deodată mai străluce fața sfântului în depărtare. Scrutând cerul îl zării pe Dante. Pe urma lui în drumul spre comori divine, văzutam împărăția plină de lumine.

  Camelia Pop

  Camelia Pop a absolvit Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureşti.

  Lucrări publicate:

  Preoția în spațiul concentraționar, Infernul comunist sau drumul spre fericire, Editura Print&Publish, Cluj-Napoca, 2009.

  Eseuri, Editura Napoca Star, Cluj-Napoca, 2019.

  Poezii, Editura Napoca Star, Cluj-Napoca, 2019.

  Book Information
  Publisher Galaxia Gutenberg
  Collection În afara colecţiilor
  Author Camelia Pop
  Year of publication 2023
  Number of pages 236
  ISBN 978-630-337-017-0
  Format 13x20

  Write a review

  Please login or register to review